X

Invitație în Croația- tocană de carne cu legume

Bucătăria croată seamănă într-o oarecare măsură cu a noastră, doar că felul în care gătesc croații are ceva aparte: folosesc alte condimente, alte accente.

Iată un preparat croat în care carnea joacă rolul principal, acompaniată de legume, cu accent puternic pe cartofi și rozmarin.

CITEȘTE ȘI: Ratatouille- faimoasa rețetă de ghiveci franțuzesc

Invitație în Croația- tocană de carne cu legume

Ingrediente:

Invitație în Croația- tocană de carne cu legume

Preîncălzim cuptorul la 230 °C.

Așezăm într-o cratiță încăpătoare carnea, ideal ar fi de fontă.

Deasupra punem legumele.

Separat, combinăm vinul cu uleiul, sarea și piperul și le turnăm peste legume.

Presărăm rozmarin, apoi acoperim cratița cu un capac și băgăm la cuptor pentru 45 de minute.

Întoarcem carnea după cele 45 de minute în așa fel încât să rămână ea deasupra și legumele dedesubt.

Băgăm din nou la cuptor pentru 45 de minute.

Savurați mâncarea cu poftă!

CITEȘTE ȘI: Un gust deosebit, cu o reţetă a unui cunoscut bucătar: Cum prepari cea mai bună tocăniţă de ardei cu carne de porc

PONT: Dacă puneți doar carne slabă, timpul de gătire e mai scurt.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro